Om Stutteri Bjarup

Stutteri Bjarup er et familieforetagende med en fælles interesse i den islandske hest.

Vores første to islandske heste anskaffede vi os i 1995, hvor Louise ønskede sig en ridehest. I selskab til denne købte vi en ifolet unghoppe. Dette dannede grundlag for interessen, som udviklede sig til besiddelse af de heste, vi har i dag.

Grundlaget for avlen på Stutteri Bjarup har vi primært baseret på heste med højt avlspotentiale. Dette har vi opnået i samarbejde med Guðmundur Björgvinsson og Eva Dyrøy. Nogle af hestene købte vi i fællesskab, men senere har vi købt dem, da de har besluttet at blive på Island.

Vores avl bygger på velproportionerede heste med gode gangarter og godt sind. Vi mener, at det er helhedsindtrykket af hesten, der er det vigtige.

I vores valg af hingste prøver vi at opnå en stor avlsfremgang i vores afkom, og bruger også andre hingste end vores egne for at få nyt blod ind.

I vores opdræt lægger vi stor vægt på hestens trivsel, og dermed en opvækst i store flokke. På denne måde mener vi, at vi får de bedste og mest modne rideheste. Yderligere har vi mulighed for, da vi driver landbrug med kvæg, at benytte en optimal afgræsningsstrategi. Dette indebærer at hestenes ormeproblemer er minimeret, hvilket giver veludviklede heste.

 


John Sørensen
Uddannet landmand

Tlf: 40 18 43 33

Email: john@bjarup.info

 


 
Louise Marie Møller
Uddannet pædagog og selvlært beridder

Tlf: 20 42 13 33

Email: louise@bjarup.info

 

 


 

Du finder os markeret på kortet herunder:

Bjarupgården:
Bjarupgårdvej 37
8600 Silkeborg


Vis stort kort